Sälja bostad?
Jämför mäklararvoden i Malmö

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden i Malmö. Få förslag på mäklararvoden från mäklare i Malmö som du sedan kan välja mellan.

Få högre försäljningspris Spara tid & pengar Kvalitetssäkrade mäklare
  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Jämför mäklararvoden i Malmö

Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Så fungerar MäklarOfferter

Fyll i formuläret

Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret ovan.

Jämför mäklararvoden

Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren

Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden i Malmö ¹

47 374 kr

Genomsnittligt mäklararvode

46 000 kr

Median

Fast arvode

Vanligaste arvodestypen

3 %

Genomsnittlig procent

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden i Malmö: Det genomsnittliga mäklararvodet i Malmö är 47 374 kr och den vanligaste arvodestypen är Fast arvode. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in de senaste 18 månaderna.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper i Malmö

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna i Malmö

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

Nöjda bostadssäljare i Malmö

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

Enkelt och fick fick flera svar som jag önskade. Väldigt positivt.

Panda E. - Säljare av bostadsrätt i Södra Innerstaden

Det var väldigt skönt att slippa ringa runt till mäklarna. Fick flera seriösa svar och valde en till försäljningen.

Linda B. - Säljare av bostadsrätt i Malmö Centrum

Det var skönt att mäklarna hörde av sig. VI träffade alla 5 mäklarna som kontaktade mig och valde en mäklare som jag inte hade någon som helst tanke på innan.

Ida P. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Det var exakt den hjälpen jag behövde. Sparade tid och fick snabb kontakt med seriösa mäklare.

Suad K. - Säljare av bostadsrätt i Fosie

Det var bra att få lite tips på mäklare.

Katarina N. - Säljare av bostadsrätt i Malmö Centrum

Det ringde på för fullt och jag kunde enkelt välja den rätta mäklaren.

Lars P. - Säljare av bostadsrätt i Malmö Centrum

Det har funkat bra!

Charlotte L. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Det funkade bra.

Melih U. - Säljare av bostadsrätt i Oxie

Det funkade bra! Skönt att få snabba svar från mäklare som gjorde hela processen enkel.

Camilla Ö. - Säljare av bostadsrätt i Fosie

Det fungerade väldigt bra. Mäklarna var snabba på att höra av sig och jag träffade flera och bestämde mig för en som gjorde ett utmärkt jobb!

Susanna L. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Det fungerade bra.

Katharina G. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Det fungerade bra! Dröjde inte många timmar innan mäklarna började höra av sig.

Per-Åke A. - Säljare av villa i Kirseberg

Det fungerade bra

Oanna P. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Det fungerade bra

Catharina A. - Säljare av villa i Oxie

Bra!

Mårten D. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Bra tjänst som förenklar hela processen inför försäljning.

Fredrik S. - Säljare av villa i Limhamn-Bunkeflo

Fick kontakt med olika mäklare och valde en för försäljningen.

Kerstin H. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Fick snabba svar från flera mäklare.

Susanne H. - Säljare av bostadsrätt i Limhamn-Bunkeflo

Fick snabba svar från mäklare.

Victoria P. - Säljare av bostadsrätt i Södra Innerstaden

Fungerade bra, kom i snabb kontakt med flera mäklare.

Olle T. - Säljare av bostadsrätt i Kirseberg

Fungerade bra.

Mattias O. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Fungerade jättebra.

Kristian S. - Säljare av bostadsrätt i Limhamn-Bunkeflo

Fungerade precis som jag tänkt, toppen helt enkelt!

Christoffer S. - Säljare av villa i Husie

Fungerade utmärkt och fick tag i en mäklare som gjorde ett grymt jobb!

Daniel Z. - Säljare av bostadsrätt i Södra Innerstaden

Fungerade utmärkt.

Mario T. - Säljare av bostadsrätt i Fosie

Fungerade utmärkt.

Fredrik T. - Säljare av bostadsrätt i Södra Innerstaden

Fungerade utmärkt. Mötte alla mäklare för att bilda mig en uppfattning om dom.

Jan R. - Säljare av bostadsrätt i Rosengård

Första gången vi sålde så det var ett väldigt bra hjälpmedel till att komma i kontakt med flera seriösa mäklare. Fick en bra blandning på olika mäklare som gjorde det enkelt att välja rätt för försäljningen. Har redan rekommenderat tjänsten vidare.

Admir S. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Jag fick snabba svar från mäklare .

Alexandra J. - Säljare av bostadsrätt i Fosie

Jättebra, effektivt!

Louise G. - Säljare av bostadsrätt i Kirseberg

Mycket bra

Tommy B. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Mycket bra tjänst :) och man får se olika alternativ!

Anneli J. - Säljare av bostadsrätt i Oxie

Mycket bra.

Barbro S. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Mycket bra.

Gun-Britt M. - Säljare av bostadsrätt i Hyllie

Mäklarna var snabba på att höra av sig.

Lennart M. - Säljare av tomt i Limhamn-Bunkeflo

Perfekt!

Christina M. - Säljare av bostadsrätt i Limhamn-Bunkeflo

Perfekt! Inom ett dygn fick jag kontakt med flera mäklare.

Dan H. - Säljare av bostadsrätt i Västra Innerstaden

Smidigt och bra.

Anna M. - Säljare av bostadsrätt i Södra Innerstaden

Snabbt och bra.

Edina H. - Säljare av bostadsrätt i Fosie

Supersmidigt att inte behöva jaga mäklare utan få dem att kontakta mig. Bra tjänst också för en förstagångssäljare som mig själv.

Kristoffer W. - Säljare av radhus/parhus i Fosie

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter

Hitta bästa mäklaren

Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis

Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris

Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar

Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare

Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser

Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare i Malmö

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Jämför mäklare i Malmö

Tidigare hjälpta bostadssäljare