Sälja bostad?
Jämför mäklararvoden i Helsingborg

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden i Helsingborg. Få förslag på mäklararvoden från mäklare i Helsingborg som du sedan kan välja mellan.

Få högre försäljningspris Spara tid & pengar Kvalitetssäkrade mäklare
  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Jämför mäklararvoden i Helsingborg

Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Så fungerar MäklarOfferter

Fyll i formuläret

Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret ovan.

Jämför mäklararvoden

Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren

Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden i Helsingborg ¹

49 666 kr

Genomsnittligt mäklararvode

39 000 kr

Median

Arvodestrappa

Vanligaste arvodestypen

3 %

Genomsnittlig procent

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden i Helsingborg: Det genomsnittliga mäklararvodet i Helsingborg är 49 666 kr och den vanligaste arvodestypen är Arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in de senaste 18 månaderna.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper i Helsingborg

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna i Helsingborg

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

Nöjda bostadssäljare i Helsingborg

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

Det var ett smidigt sätt att komma i kontakt med mäklare som var intresserade av min lägenhet.

Lars P. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Det var bra att enkelt kunna jämföra flera mäklare.

Mikaela R. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Det funkade bra!

Midhat L. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Det fungerade väldigt bra.

Ymer I. - Säljare av villa i Helsingborg

Det fungerade bra!

Oliver Z. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade alldeles utmärkt.

Bengt-Åke H. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade bra.

Lennart J. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade bra.

Torsten W. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade jättebra, tryggt att dom mäklarna som hade ett intresse kunde höra av sig.

Eva Å. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade utmärkt.

Curt W. - Säljare av villa i Helsingborg

Fungerade väl.

Elsan S. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade väl.

Lina G. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Jättebra! Ren slump att jag hitta detta och jag fick snabba svar från seriösa mäklare. Valde en av dom som gjorde en strålande försäljning. Kan varmt rekommendera MäklarOfferter.

Danny J. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Man fick en bra överblick på vilka mäklare som fanns på marknaden.

Ola W. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade smidigt!

Annmarget H. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Smidig tjänst!

Iléne H. - Säljare av villa i Helsingborg

Tjänsten fungerade utmärkt och vi valde en mäklare som gjorde ett bra jobb.

Susanne K. - Säljare av villa i Helsingborg

Utmärkt tjänst där jag i lugn och ro kunde välja bästa mäklaren för mig.

Mikael B. - Säljare av villa i Helsingborg

Väldigt bra.

Jenny / Mikael M. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerade otroligt bra.

Wala L. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Anmälde ett intresse på er hemsida och fick sen snabb kontakt med flera intresserade mäklare.

Roger K. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Bra sätt att få kontakt med flera mäklare. fFck bra indikering på vilka som var dom mest engagerade mäklarna.

Anders B. - Säljare av radhus/parhus i Helsingborg

Det var alerta och serviceinriktade mäklare.

Lars-Olof Och Anna Lena O. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Underbart bra och smidigt.

Boban P. - Säljare av villa i Helsingborg

Fick snabbt erbjudande från ledande mäklare. Vi hade tre olika hemma innan vi valde.

Claes N. - Säljare av villa i Helsingborg

Mycket bra. Supernöjd och har rek vidare till vänner.

Jenny M. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Vi fick snabb respons.

Karin T. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Fungerat jättebra.

Annette Å. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Tjänsten hjälpte mig att se vilka mäklare som var intresserade av att hjälpa mig med försäljningen. Fungerade bra.

Joacim G. - Säljare av villa i Helsingborg

Väl bemötande från er och mäklarna som kom via er.

Barbro H. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Tjänsten fungerade utmärkt.

Verica R. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Det var lätt att få kontakt med ett antal mäklare.

Birgitta F. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Mäklarna hörde av sig omgående.

Aina S. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Snabb och bra respons

Anita T. - Säljare av villa i Helsingborg

Fungerade bra!

Brian Andre O. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Jättebra och snabbt.

Frida W. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Mycket bra.

Patrik S. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Smidigt!

Andreas E. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Snabb återkoppling från fem mäklare.

Gun N. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Väldigt snabb kontakt med olika mäklare

Johan H. - Säljare av bostadsrätt i Helsingborg

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter

Hitta bästa mäklaren

Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis

Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris

Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar

Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare

Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser

Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare i Helsingborg

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Jämför mäklare i Helsingborg

Tidigare hjälpta bostadssäljare